skip to Main Content
provocari antreprenori

5 provocări in a-ți începe propria afacere în anii pandemiei

Imobiliare, construcții, comerț, HORECA, IT, transporturi, medicină, acestea sunt doar câteva dintre domeniile afectate de pandemia COVID-19 din ultimii doi ani.

Să fii antreprenor în România în astfel de vremuri este o adevărată provocare, mai ales atunci când vrei să îți înființezi o nouă firmă online, din confortul casei tale și nu cunoști piața cu care te confrunți. În articolul de astăzi, ți-am pregătit o listă de 5 provocări în a deveni antreprenor în vremuri de pandemie și care sunt soluțiile care fac mai ușor tot procesul de înființare a unei firme online.

  1.     Finanțarea afacerii  și Managementul financiar

Încă din martie 2020, când s-a instaurat starea de urgență în România, iar majoritatea afacerilor au fost nevoite să își suspende activitatea, prima provocare cu care s-au confruntat  antreprenorii români a fost cea legată de managementul banilor și gestionarea corectă a bugetelor. SRL-urile și PFA-urile au fost nevoite să reducă bugetele și să restrângă totul la cheltuielile esențiale pentru a-și putea permite în continuare să plătească chiria spațiilor inactive și salariile angajaților care și-au mutat biroul acasă.

Nevoia de a lua decizii corecte și profitabile în ceea ce privește proprii tăi bani 

Însă, când vrei să îți înființezi o nouă afacere problemele cu care te confrunți sunt destul de diferite. Tinerii antreprenori sunt destul de bulversați la început și nu știu cum și de unde pot obține finanțare pentru afacerea lor. Instabilitatea legislativă din România, costul destul de mare al unui credit și lipsa garanțiilor din țara noastră sunt și acestea alte provocări majore care îți pot pune bețe în roate la început de drum.

Soluția, în acest caz este crearea unui Plan Financiar Personalizat, conceput de experții noștri contabili. Aceștia te pot ajuta prin gestiunea eficientă a balanței dintre cheltuieli și venituri. În plus, îți oferă consultanță și îți pot explica care sunt toate procesele legate de accesarea fondurilor europene nerambursabile și care sunt pașii legislativi, pe care ar trebui să îi urmezi pentru înființarea propriei firme online.

  1. Volumul de informație uriaș și necesitatea de cunoștințe în domeniul antreprenoriatului

Atunci când ai o idee de afacere, cu un produs nou pe piață, probabil nu știi cum ar trebui să îl și tarifezi corect înainte să îți analizezi cum trebuie concurenții. Ar trebui să afli care sunt avantajele și slăbiciunile acestora și ce ofertă poți face tu publicului țintă pentru a te diferenția de restul celorlalte branduri de profil și a face clienții să vină la tine. Care e cel mai bun raport preț-calitate pentru produsul tău? Acestea sunt doar unele întrebări pe care și le pun antreprenorii la început de drum, care nu au  avut parte de o educație financiară la timpul ei, iar la toate acestea vei găsi răspuns în Ghidul nostru de supraviețuire financiară pe care ți-l punem la dispoziție gratuit timp de 30 de zile dacă accesezi oferta noastră de Black Friday, până pe 28 noiembrie 2021.

  1.     Echipa de proiect remote și cum controlezi oamenii din locații diferite

Munca de acasă înseamnă timp economisit până la birou și mai multă siguranță în ceea ce privește pandemia. Totuși, în această situație, majoritatea persoanelor tind să creadă că „lucrezi unde dormi sau dormi un lucrezi”. De aceea, un bun antreprenor, încă de la începutul afacerii trebuie să își pună în aplicare calitățile de lider asigurându-se de bunul mers al proiectelor, instaurând o bună comunicare în cadrul echipei interne, dar și cu potențialii și actualii clienți din mediul extern al firmei.

Lucrând remote, angajații tind să fie mai relaxați și să îmbine treburile casnice cu cele de birou, de aceea, trebuie să investești în oamenii tăi, în echipamentele pe care le pui la dispoziție acestora, dar și să îi ajuți să păstreze un echilibru între activitățile de acasă și cele de la job. În acest sens, una dintre măsurile esențiale pe care le poți lua în calitate lider este apelarea la o echipă de consultanță specializată în managementul organizațiilor și antreprenoriat.

Aceasta te va ajuta să implementezi alături de echipa ta unele strategii de comunicare și de transfer de informație eficiente. Spre exemplu, o sugestie eficientă este organizarea unor ședințe online, prin intermediul unor aplicații interne sau Zoom și Google Meet. Iar, angajații se vor putea desprinde de mediul familiar de acasă și se vor simți mai implicați ca și când sunt la sediu.

De asemenea, pentru unele domenii, unde se prestează muncă de birou, lucratul remote poate fi o oportunitate și un bun început pentru deschiderea unui start-up sau firmă online pentru că astfel  sunt reduse costurile de închiriere a unor spații de birouri sau magazine.

  1.     Fidelizarea clienților în urma suprasaturării pietei de online

Foarte multe afaceri și-au mutat modelul de vânzare în mediul online, ceea ce a dus la o suprasaturare a ofertei de online în orice domeniu. Majoritatea oamenilor care au ales să facă afaceri online nu au și pregătirea necesară pentru a putea gestiona tot business-ul în acest fel.

Fie că vorbim de domeniul HORECA, beauty, imobiliare, IT etc, toate aceste industrii au fost nevoite să se adapteze la contextul pandemic actual și să vândă totul online.

De aceea, este foarte important să ai un Plan de Marketing foarte bine pus la punct, la fel ca cel conceput de echipa noastră profesionistă. Noi îți vom crea o pagină de Facebook și o strategie de comunicare pe social media, prin care clienții tăi vor fi la curent cu toată activitatea firmei tale.

  1.     Digitalizarea forțată a modelelor de afaceri

La fel cum am menționat anterior, viteza oamenilor de a se ralia la procesul de digitalizare este diferită. Unii antreprenori au mai puține cunoștințe în acest domeniu decât alții din aceeași industrie cu ei, iar specialiștii în comunicare precum cei din departamentul nostru de marketing îi pot ghida și sfătui pentru a fi siguri că fac cele mai bune alegeri în ceea ce privește promovarea serviciilor sau produselor lor prin intermediul platformelor online.

Digitalizarea din zilele noastre nu înseamnă pierderea conexiunilor umane, ci utilizarea unor soluții digitale pentru schimbul de informații atât în interiorul echipei, cât și cu publicul țintă al firmei tale (clienți existenți sau potențiali)

Pandemia este poate cel mai bun moment de a digitaliza modul de lucru. În online, cu toții avem acces mult mai facil la informație, iar viteza de colaborare cu echipa, cu partenerii societății sau clienții brandului tău poate crește prin utilizarea diferitelor platforme, care nu necesită investirea unui buget foarte mare.

Așadar, astăzi, contabilitatea se ține online, contractarea se face la fel de ușor online, iar intervievarea viitorilor angajați se poate realiza tot prin intermediul online-ului.  Așa că ce mai aștepți? Alege să-ți înființezi acum propriul SRL sau PFA online și beneficiază de minim 20% la serviciul nostru de „Înființări firme ONLINE”.

Atunci când ai în spate o echipă de juriști și consultanți profesioniști cu experiență, tot acest proces devine mai ușor. Dacă ai nevoie de sfaturi sau recomandări, echipa Expert Mind te poate ghida pas cu pas și îți poate explica ce formă juridică de SRL sau PFA ți se potrivește.

Nu ești singur, deci hai cu noi pe drumul de antreprenor!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top